> ДиЏеј

Dj Nikifor

Dj Nikifor
Dj Nikifor
Dj Nikifor
Dj Nikifor
Preview Thumbnail
Dj Nikifor
Dj Nikifor
Dj Nikifor
Dj Nikifor

DJ Nikifor е позади најпопуларната музичко радио емисија „Antenna Night Tracks“, 3 часовен микс каде тој ја пушта неговата најактуелна музика од различни интернационални диџеи. Благодарение на успехот на радио емисијата има гостувано со свои миксови на светски познатите Ibiza Global Radio, Mambo Ibiza Radio, TopFM Србија итн.

Никифор е број еден диџеј во Македонија уште од млади години. Оваа позиција му помогнала низ годиниве да биде дел од журките на светските диџеи Carl Cox, Deep Dish, John Digweed, Sasha, Solomun, Black Coffee, Tale of us, Dennis Cruz, Roger Sanchez, Hernan Cattaneo, Marco Carola, Eric Prydz, Paul Van Dyk, пуштајќи музика пред, заедно или по големите светски имиња.

  • ID: 4757
  • Жанр: Ретро Диско