> Бенд/Група

Mayday

Mayday
Preview Thumbnail
Mayday

Mayday e македонска рок група. Нивната цел е творење на авторска музика и подигање на свеста за македонската песна. Првиот нивен сингл со наслов „Можам без тебе“ е објавен на 8 Јули 2020 кој што е надоврзан со уште два други синглови – „Ти моја“ и  „Блиску до тебе“.

Групата е составена од пет членови:

Миодраг Маринковиќ (Max) – вокал, Слободан Неделковски – гитара, Дарко Неделковски – тапани, Добре Бошков – соло гитара, Никола Младеновски – бас гитара

  • ID: 4970