> Бенд/Група

Група Маестро

Група Маестро
Група Маестро
Група Маестро
Група Маестро
Preview Thumbnail
Група Маестро
Група Маестро
Група Маестро
Група Маестро

Група МАЕСТРО е музички состав од Скопје основан 2012 година, кој настапува на сите видови свечености и прослави: свадби, крштевки, веридби, матурски и апсолвентски вечери, деловни прослави и слично.

Група МАЕСТРО интерпретира македонски народни и новокомпонирани песни и ора, балканска народна и популарна музика, светски популарни хитови, како и класична и евергрин инструментална музика и е една од ретките во Македонија кои можат да ги задоволат сите музички вкусови со богатиот и разновиден репертоар.

Група МАЕСТРО е редовен учесник на фестивалите за новокомпонирана македонска фолк музика: “Валандово“, “Цветници“, “Роса“, “Охрид фест” и др. како и дел од концертите на најпознатите музички имиња.

  • ID: 4821