> Бенд/Група

Анета & Група Молика

Анета & Група Молика
Анета & Група Молика
Анета & Група Молика
Анета & Група Молика
Preview Thumbnail
Анета & Група Молика
Анета & Група Молика
Анета & Група Молика
Анета & Група Молика

Анета Мицевска е македонска поп-фолк пејачка и е дел од Група Молика и глумица. Во својата кариера има испеано многу песни, од кои последниве година, има неколку песни испеано и со Јовица Наумчевски кој е дел од Група Молика. Таа често настапува со Бендот на Браќа Нуне, Група Академци, Раде Нуневски, Виданка Георгиева, Марјан Коцев, Ѓоко Јовиќ, Илија Филиповски, Ефто Пупиновски, Ванчо Тарабунов, Група Биоритам и Група Дрим Тим.

Група Молика е музичка група формирана во 1995 година, во Битола, Македонија. Низ годините Група Молика, Анета Мицевска и Јовица Наумчевски издадоа 8 наградени албуми. Тие патувале и одржале повеќе концерти низ светот и забележале голем успех во земји како: Австралија, Америка, Канада, Германија, Швајцарија, Франција, Австрија, Италија, Словенија, Босна и Херцеговина и Србија.

  • ID: 4835