> Соло Артист

Димитар Андоновски bendovi makedonija

Димитар Андоновски bendovi makedonija
Димитар Андоновски bendovi makedonija
Димитар Андоновски bendovi makedonija
Димитар Андоновски bendovi makedonija
Preview Thumbnail
Димитар Андоновски bendovi makedonija
Димитар Андоновски bendovi makedonija
Димитар Андоновски bendovi makedonija
Димитар Андоновски bendovi makedonija

Димитар живее во Битола и уште од мали нозе влегол во му­зичките води, пред се како ученик во нижо музичко училиште. Завршил средно музичко училиште (отсек вио­лина) во Битола и се запишал на музичката академи­ја во Скопје. Првото пејачко искуство, Димитар го имаше во 1994. година на дет­скиот фестивал Си-До, каде ја отпеа, тогаш многу популарната Кога Ема би знаела, по што се појави и во телевизиската серија Здраво генијалци на МТВ, и оттогаш, како што сами­от вели, постојано е во музиката.

Димитар бил дел од тимот финалисти на М2 продукција во 2003, а во полуфиналето ја отпеа Ми требаш како молитва на Игор Узунов. Бил еден од придружните вокали на Тијана Дапчевиќ на Евровизија 2014.

Синглови

 • 1994 година: „Кога Ема Би Знаела“
 • 2003 година: „Не Сакав Да Те Засакам“
 • 2006 година: „Сè уште ме сонуваш“
 • 2006 година: „Исти Зборови“
 • 2008 година: „Ми зеде се“
 • 2009 година: „Заробени во сон“
 • 2009 година: „Ова небо знае се“
 • 2010 година: „Камено срце“
 • 2010 година: „Гледај ме во очи“
 • 2011 година: „Свој на Своето“
 • 2012 година: „Добро Ме Познаваш“
 • 2013 година: „Месечина“
 • 2013 година: „Ако Ме Боли“
 • 2013 година: „Во мене љубовта умира“
 • 2013 година: „Разбуди ме на полноќ“
 • 2014 година: „Се што ти ветив“
 • 2015 година: „Жал ми е“
 • ID: 4864