> Бенд/Група

Cruel (the band)

Cruel (the band)
Cruel (the band)
Cruel (the band)
Cruel (the band)
Preview Thumbnail
Cruel (the band)
Cruel (the band)
Cruel (the band)
Cruel (the band)

Cruel е алтернативен рок бенд од Скопје.

Составот го сочинуваат:

Трифун Јосифовски-тапани, Никола Николовски Ниџо-бас и вокал, Дејан Арсовски-соло гитара, Новица Василевски- гитара и вокал.

Албум: Подобар свет, издаден Ноември 2022, со два видео записи за “Ова сум јас” и “Се ќе помине”.

  • ID: 4927
  • Жанр: Ретро Диско Рок