> Соло Артист

Nikola ZAC

Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC
Nikola ZAC

Никола Зацески уште од мали нозе започнува да се бави професионално со различни жанрови на музика. Низ Фолклорот како Играч/Пејач и Кореограф, паралелно завршува Средно Музичко Училиште во Битола и Дипломира на Фалултетот за Музичка Уметност во Скопје како Оперски Пејач.

Моментално е целосно посветен на неговиот прв Албум кој го работи со неколку врвни Македонски Композитори, Текстописци и професионалци во своите области.
Исто така е дел од бендот “Barcode”, со кого активно настапуваат низ цела Македонија.

Никола со огромна посветеност поддржува огромен број на хуманитарни концерти особено во Македонија и Австралија, при што станува и водечки член на организацијата Play Without Boundaries “Игри без Граници”.

 

  • ID: 5180
  • Жанр: Диско