> Бенд/Група

Modus Band

Modus Band
Modus Band
Modus Band
Modus Band
Modus Band
Modus Band
Modus Band
Modus Band
Modus Band
Modus Band

Групата Модус од Битола функционира повеке од 20 години на Македонската музичка сцена , зад себе има оставено многу хитови и многу настапи на фестивали и фамилијарни веселби.

Групата Модус интерпретира разноврстени стилови на музика од Македонски народни и новокомпоновани песни, песни од бившите Ју простори народни и забавни, светски хитови и многу друг различен репертоар за сечии музички вкус.

Модус бенд е составен од шест членови:

Вокал:Гоце Чоки Бошкоски

Кларинет и саксафон: Јовче Тодоровски

Тапани: Зоран Наумчев

Соло клавијатури:Влатко Мицковски

Бас клавијатури: Николче Димитровси

Гитара: Дејан Неделковски

  • ID: 5010